پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ |۱۹ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 21, 2024
حجت الاسلام حسینی

حوزه/ مسئول دفتر نمایندگی ولی‌فقیه در دامپزشکی چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: مردم اطمینان داشته باشند آنچه بر سر سفره آن‌ها از محصولات پروتئینی قرار می‌گیرد، به صورت حلال، ذبح و توزیع شده است.

به گزارش خبرگزاری حوزه از شهرکرد، حجت الاسلام سید مسعود حسینی، مسئول دفترنمایندگی ولی فقیه در اداره کل دامپزشکی چهارمحال‌ و بختیاری در دوره آموزشی ویژه ناظران ذبح شرعی که با حضور بازرسان ویژه ذبح شرعی از سازمان دامپزشکی کشور در محل سالن جلسات این اداره کل برگزار شد، گزارشی از عملکرد این دفتر در حوزه نظارت شرعی ارائه و اظهارکرد: این استان دارای سیزده واحد کشتارگاهی است که سه واحد آن کشتارگاه صنعتی طیور و دو واحد کشتارگاه صنعتی دام‌ بوده که در تمامی این واحدها از روحانیون مجرب جهت نظارت بر ذبح شرعی بهرمند است.

وی با بیان اینکه وظایف دامپزشکی بر اساس آیه ۱۶۸ سوره بقره در حوزه ایمنی غذایی مردم به دو بخش حلال و طیب تقسیم بندی می‌شود گفت: بخش حلیت مواد غذایی از جمله گوشت و مرغ را ناظرین شرعی در سراسر کشور و استان در کشتارگاههای دام و طیور، رصد نموده و مردم اطمینان داشته باشند آنچه بر سر سفره آنها از این مواد قرار می‌گیرد، به صورت حلال، ذبح و توزیع شده است.

حسینی تصریح کرد: در بخش طیب بودن مواد غذایی نیز متخصصین دامپزشکی با روشهای علمی و به روز دنیا، مواد خام دامی را بررسی و در صورت عدم وجود بیماری یا هر عامل بیماریزای دیگری اجازه مصرف را صادر نمی‌کنند

در ادامه این نشست محم اسدی مدیر کل دامپزشکی استان به رسالت مجموعه دامپزشکی اشاره کرد و گفت: دامپزشکی نهاد حاکمیتی و نظارتی است که اهمیت و ضرورت وظایفش بر سر سفره مردم و جامعه ملموس و محسوس است.

در ادامه این دوره آموزشی، حجت الاسلام سید محمد طباطبایی بازرس ویژه حوزه نظارت شرعی حوزه نماینده ولی‌فقیه سازمان دامپزشکی با اشاره به آیات قرآن کریم و روایات اهل‌بیت علیهم السلام در خصوص اهمیت و جایگاه ذبح شرعی، به تشریح غذای حلال پرداخت.

وی کسب رزق و روزی حلال را مقدمه تمام خیرات و مبرات دانست و اشاره کرد: از ده جزو عبادت نه جزو آن کسب حلال است که مسولیت ناظران شرعی در این راستا بسیار با اهمیت است.

حجت الاسلام طباطبایی در ادامه به بیان و تشریح فلسفه احکام ذبح شرعی و اهم موضوعات نظارت پرداخت ‌و گفت: دقت در شوکر، اضافه کردن خط ذبح در برخی کشتارگاه ها، طهارت مرغ بالاخص گردن مرغ، استفاده از ماسک های شیلتی، نور مناسب در محل خونگیری، قلاب گیری مرغها بصورت یک پایی و ظرف یا سطل جمع آوری مرغهای میته از مسائل بسیار مهم است.

در پایان این دوره مدیران کشتارگاه و ناظران شرعی استان نیز به بیان دیدگاه‌ها و نظرات و پیشنهادات خود پرداختند و جایگاه ناظران شرعی را مهمترین جایگاه در کشتارگاه عنوان کردند و خواستار تجمیع پرداخت حق الزحمه ناظران از طرف دفاتر نمایندگی ولی فقیه یا اداره کل شدند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha